Privacybeleid De Kleine geluksvogel
 

Deze pagina is voor het laatst aangepast op 14-05-2018

Privacy

Wij zijn er van bewust dat u vertrouwen stelt in ons. Wij zien het dan ook als onze verantwoordelijkheid om uw privacy te beschermen. Op deze pagina laten we u weten welke gegevens we verzamelen als u onze website gebruikt, waarom we deze gegevens verzamelen en hoe we hiermee uw gebruikservaring verbeteren. Zo snapt u precies hoe wij werken.

Dit privacybeleid is van toepassing op de diensten van De kleine geluksvogel. U dient zich ervan bewust te zijn dat De kleine geluksvogel niet verantwoordelijk is voor het privacybeleid van andere sites en bronnen. Door gebruik te maken van deze website geeft u aan het privacy beleid te accepteren.De kleine geluksvogel respecteert de privacy van alle gebruikers van haar site en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld.

Gegevens

De kleine geluksvogel, gevestigd aan Persijnlaan 100, 1447RD Purmerend , is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

Contactgegevens:
Manon Kroon
De kleine geluksvogel
Persijnlaan 100
1447RD Purmerend

 

Persoonsgegevens die wij verwerken

De kleine geluksvogel verwerkt je persoonsgegevens doordat je gebruik maakt van onze diensten en/of omdat je deze gegevens zelf aan ons verstrekt. Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:

- Voor- en achternaam

- Geslacht

- Adresgegevens

- Telefoonnummer

- E-mailadres

- Geboortedatum

- IP-adressen

- Overige persoonsgegevens die je actief verstrekt bijvoorbeeld door een profiel op deze website aan te maken, in correspondentie en telefonisch

- Locatiegegevens

- Gegevens over jouw activiteiten op onze website

- Internetbrowser en apparaat type

- Bankrekeningnummer

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken

Onze website en/of dienst heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 18 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 18 is, tenzij de geboortedatum juist is ingevuld. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als je er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via info@dekleinegeluksvogel.nl, dan verwijderen wij deze informatie.

Met welk doel en op basis van welke grondslag wij persoonsgegevens verwerken

De kleine geluksvogel verwerkt jouw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

- Het afhandelen van jouw betaling

- Verzenden van onze nieuwsbrief 

- Je te kunnen bellen of e-mailen indien dit nodig is om onze dienstverlening uit te kunnen voeren

- Je te informeren over wijzigingen van onze diensten en producten

- Je de mogelijkheid te bieden een account aan te maken

- Om goederen en diensten bij je af te leveren

- De kleine geluksvogel analyseert jouw gedrag op de website om daarmee de website te verbeteren en het aanbod van producten en diensten af te stemmen op jouw voorkeuren.

- De kleine geluksvogel verwerkt ook persoonsgegevens als wij hier wettelijk toe verplicht zijn, zoals gegevens die wij nodig hebben voor onze belastingaangifte.

Geen geautomatiseerde besluitvorming

De kleine geluksvogel neemt  geen besluiten op basis van geautomatiseerde verwerkingen over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen. Het gaat hier om besluiten die worden genomen door computerprogramma's of -systemen, zonder dat daar een mens (bijvoorbeeld een medewerker van De kleine geluksvogel) tussen zit. 

Hoe lang we persoonsgegevens bewaren

De kleine geluksvogel bewaart je persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor je gegevens worden verzameld. Wanneer je een account aanmaakt om gemakkelijk en snel je bestelling te kunnen plaatsen, zullen wij deze gegevens niet vernietigen. Dit is natuurlijk wel mogelijk op jouw eigen verzoek. Plaats je als gast een bestelling dan bewaren wij jouw gegevens 1 jaar. Dit wordt op een beveiligde manier bewaard. Dit is nodig voor het juist uitvoeren van het herroepingsrecht en de garantietermijn. 
Facturen gebruiken wij voor onze boekhouding  en daarvoor hanteren wij 7 jaar, dit is de wettelijke fiscale bewaarplicht van de belastingdienst. Na deze bewaartermijn worden de gegevens vernietigd op een gedegen wijze zodat gegevens niet meer te achterhalen zijn. 

Mailadressen voor de nieuwsbrief die wij met toestemming hebben verkregen  na het afronden van de bestelling  bewaren wij om de nieuwsbrief te kunnen versturen. De mailadressen worden niet voor andere doeleinden gebruikt . Onderaan elke nieuwsbrief kun je je afmelden.

Delen van persoonsgegevens met derden

De kleine geluksvogel verkoopt jouw gegevens niet aan derden en zal deze uitsluitend verstrekken indien dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met jou of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. Met bedrijven die jouw gegevens verwerken in onze opdracht, sluiten wij een bewerkersovereenkomst om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van jouw gegevens. 

 Partijen waarmee wij samenwerken:

  • Klarna checkout
    Klarna checkout is onze betaalprovider. Het uiterst beveiligd systeem van Klarna zorgt ervoor dat je als klant op een veilige manier kan betalen via de verschillende betaalmethoden: Ideal, achteraf betalen, sofort banking etc. Wil je meer informatie over de Privacy Policy van Klarna, klik dan hier: Privacy Policy Klarna
  • Mailchimp
    Wij gebruiken Mailchimp voor het versturen van de nieuwsbrief.  Hiervoor hebben we je naam en e-mail adres nodig. Je kunt je ten alle tijden ook weer afmelden voor de nieuwsbrief. Dit kan onderaan de nieuwsbrief of door een mail te sturen naar info@dekleinegeluksvogel.nl Wil je meer weten over de Privacy Policy van Mailchimp kijk dan hier:Privacy Beleid van Mailchimp
  • Facebook Pixel
     Wij gebruiken de Facebook pixel op onze site. Dit is een analysehulpmiddel waarmee we de effectiviteit van onze advertenties kunnen meten en inzicht krijgen in de acties die mensen uitvoeren op onze site. Zo worden onze advertenties aan de juiste mensen weergegeven en kunnen we advertentie doelgroepen gebruiken. Hier vind je meer over het beleid van Facebook: Privacy Beleid Facebook
  • Mijnwebwinkel/Myonlinestore
    Wij gebruiken het webwinkelsysteem van Mijnwebwinkel. Hierdoor kunnen wij de webshop draaien.  Mijnwebwinkel maakt gebruik van de beveiligde HTTPS- verbinding.Wil je meer weten over het beleid van Mijnwebwinkel, kijk dan hier: Privacy Beleid Mijnwebwinkel
  • Tawk.to
    Je kunt met ons communiceren door middel van de chat. Wij gebruiken hiervoor cookies van Tawk.to.  Zonder deze cookies is het niet mogelijk om de chatfunctie te gebruiken . Als derde partij kan tawk.to cookies gebruiken voor andere doeleinden. Hiervoor verwijzen wij u naar het  Privacy Beleid van Tawk.to  
  • Myparcel: wij maken gebruik van de diensten van MyParcel voor het verzenden van onze pakketten. MyParcel heeft hiervoor de naam en het adres van de ontvanger nodig. Tevens ontvang je per mail een track & trace code zodat je het pakket kunt volgen. Wil je meer lezen, over het beleid , klik dan op het Privacy beleid van MyParcel
  • Google Analytics:  Deze site maakt gebruik van Google Analytics, een webanalyse-service.  Google Analytics maakt gebruik van ' cookies' om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. Deze informatie wordt overgebracht naar en door Google opgeslapen op servers in de Verenigde Staten. Google gebruikt deze informatie om bij te houden hoe u de website gebruikt, rapporten over de website-activiteiten op te stellen voor website exploitanten en andere diensten aan te bieden met betrekking tot website - activiteit en internetgebruik. Google mag deze informatie aan derden verschaffen, indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover deze derden de informatie namens Google verwerken. Google zal uw IP-adres niet combineren met andere gegevens waarover google beschikt. U kunt het gebruik van cookies weigeren door in uw browser de daardoor geegende instellingen te kiezen. Wij wijzen u er wel op dat u in dat geval wellicht niet alle mogelijkheden van de website kunt benutten. Door gebruik te maken van deze website geeft u toestemming voor het verwerken van de informatie door Google op de wijze en voor de doeleinden zoals hiervoor omschreven. Lees meer hierover in het Privacy beleid van GoogleAnalytics

 

De kleine geluksvogel zal persoonlijke gegevens nooit aan derden verkopen en zal deze uitsluitend aan derden ter beschikking stellen die zijn betrokken bij het uitvoeren van je bestelling. Ook de door ons ingeschakelde derden zijn verplicht om de vertrouwelijkheid van je gegevens te respecteren.

 

Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken

De kleine geluksvogel gebruikt functionele, analytische en tracking cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone. De kleine geluksvogel gebruikt cookies met een puur technische functionaliteit. Deze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen onthouden worden. Deze cookies worden ook gebruikt om de website goed te laten werken en deze te kunnen optimaliseren. Daarnaast plaatsen we cookies die jouw surfgedrag bijhouden zodat we op maat gemaakte content en advertenties kunnen aanbieden. Bij jouw eerste bezoek aan onze website hebben wij je al geïnformeerd over deze cookies en hebben we je toestemming gevraagd voor het plaatsen ervan. Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen. Zie voor een toelichting: https://veiliginternetten.nl/themes/situatie/cookies-wat-zijn-het-en-wat-doe-ik-ermee/

Op deze website worden ook cookies geplaatst door derden. Dit zijn bijvoorbeeld adverteerders en/of de sociale media-bedrijven. Hieronder een overzicht:

Cookie: Google Analytics, meet websitebezoek, bewaartermijn: 26 maanden
Deze cookie wordt ingesteld door Google Analytics. We gebruiken Google Analytics om het gedrag van de bezoekers van onze website te analyseren. Op basis van deze analyses kunnen wij onze website blijven verbeteren. websiteverkeer, hoeveelheid bezoekers, geslacht, demografische gegevens en interessen. Zie ook cookiestatement op de site en meer informatie hierboven.De details worden toegelicht op deze webpagina van Google.

Cookie: Mijnwebwinkel: Wij gebuikten het webwinkelsysteem van Mijnwebwinkel.  Dit systeem is beveiligd met HTTPS-verbinding.  Wij bewaren de facturen 7 jaar, dit is de wettelijke bewaartermijn van de belastingdienst.  Gegevens van klanten bewaren wij 1 jaar, dit i.v.m. garantie en het herroepingsrecht. Indien je een acount aanmaakt op onze site , verwijderen wij de gegevens niet. Natuurlijk is dit wel mogelijk, je kunt hiervoor een mail sturen naar info@dekleinegeluksvogel.nl

Cookie: Tawk.to; bewaartermijn: tijdenlijk,alleen zichtbaar als gebruiker onze site gebruikt 
Je kunt met ons communiceren door middel van de chat. Wij gebruiken hiervoor cookies van Tawk.to.  Zonder deze cookies is het niet mogelijk om de chatfunctie te gebruiken  Zodra je als bezoeker niet meer actief bent op de site, zijn de gegevens niet meer zichtbaar op  Tawk.to . Als derde partij kan tawk.to cookies gebruiken voor andere doeleinden. Hiervoor verwijzen wij u naar het  Privacy Beleid van Tawk.to

Cookie: Facebook Pixel, bewaartermijn 2 jaar.
 Wij gebruiken de Facebook pixel op onze site. Dit is een analysehulpmiddel waarmee we de effectiviteit van onze advertenties kunnen meten en inzicht krijgen in de acties die mensen uitvoeren op onze site. Zo worden onze advertenties aan de juiste mensen weergegeven en kunnen we advertentie doelgroepen gebruiken. 

Cookie Klarna: betaalsysteem ;bewaartermijn 
Klarna is onze betaalprovider. Het uiterst beveiligd systeem van Klarna zorgt ervoor dat je als klant op een veilige manier kan betalen via de verschillende betaalmethoden: Ideal, Bancontact en bankoverschrijving. 

Cookie My parcel: verzendsysteem, bewaartermijn
Wij maken gebruik van de diensten van MyParcel voor het verzenden van onze pakketten. MyParcel heeft hiervoor de naam en het adres van de ontvanger nodig. Tevens ontvang je per mail een track & trace code zodat je het pakket kunt volgen. Wil je meer lezen, over het beleid , klik dan hier voor het Privacy beleid van MyParcel

 

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door De kleine geluksvogel en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je bij ons een verzoek kan indienen om de persoonsgegevens die wij van jou beschikken in een computerbestand naar jou of een ander, door jou genoemde organisatie, te sturen. Je kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van je persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens sturen naar info@dekleinegeluksvogel.nl. Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, vragen wij jou een kopie van je identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie je pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van je privacy. We reageren zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op jouw verzoek . De kleine geluksvogel wil je er tevens op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

Hoe wij persoonsgegevens beveiligen 

De kleine geluksvogel neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op met onze klantenservice of via info@dekleinegeluksvogel.nl

Ons webwinkelsysteem loopt via Mijnwebwinkel/Myonlinestore. Dit is een beveiligd systeem met HTTPS- verbinding. Zo blijven gegevens veilig. Betalingen lopen via het online kassasysteem van Sisow. Ook dit systeem is zeer goed beveilig. Lees meer hierover onder het kopje ' Delen van persoonsgegevens met derden.'

 

Communicatie  

Wanneer u e-mail of andere berichten naar ons verzendt, is het mogelijk dat we die berichten bewaren. Soms vragen wij u naar uw persoonlijke gegevens die voor de desbetreffende situatie relevant zijn. Dit maakt het mogelijk uw vragen te verwerken en uw verzoeken te beantwoorden. De gegevens worden opgeslagen op eigen beveiligde servers (HTTPS-verbinding) van De kleine geluksvogel, via mijnwebwinkel/myonlinestore. Wij zullen deze gegevens niet combineren met andere persoonlijke gegevens waarover wij beschikken.

Datalek

Per 1 januari 2016 zijn wij verplicht om bij  datalekken melding te maken bij de autoriteit persoonsgegevens. Een datalek is een beveiligingsincident waar sprake is van toegang tot of vernietiging, wijziging of vrijkomen van persoonsgegevens zonder dat dit de bedoeling is. Bij een datalek moeten persoonsgegevens verloren zijn gegaan of onrechtmatige verwerking van persoonsgegevens moet niet uit te sluiten zijn. In het geval van een dergelijke datalek zullen wij onze klanten hiervan ook op de hoogte stellen door middel van een e-mail.

Veranderingen 

Deze privacyverklaring is afgestemd op het gebruik van en de mogelijkheden op deze site. Eventuele aanpassingen en/of veranderingen van deze site, kunnen leiden tot wijzigingen in deze privacyverklaring. Het is daarom raadzaam om regelmatig deze privacyverklaring te raadplegen.

Vragen & Feedback

We controleren regelmatig of we aan dit privacybeleid voldoen. Als u vragen heeft over dit privacybeleid, kunt u contact met ons opnemen:

Manon Kroon
De kleine geluksvogel
Persijnlaan 100
1447 RD Purmerend
info@dekleinegeluksvogel.nl
mobiel:06-15586147

 

© 2013 - 2018 De kleine geluksvogel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Voor een correcte werking maakt deze website gebruik van cookies.( Zie privacyverklaring) Accepteren Meer informatie
Wat is een cookie? Een cookie is een klein tekstbestand dat bij je bezoek aan een website naar je computer wordt gestuurd. Zowel deze website als andere partijen kunnen cookies plaatsen. Waar worden cookies voor gebruikt? Deze website gebruikt cookies om het gebruiksgemak en de prestaties van de website te verbeteren. Met behulp van cookies zorgen we er onder andere voor dat je bij een bezoek aan onze site niet steeds dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Cookies maken het surfen op de site dus een stuk prettiger. Er bestaan verschillende typen cookies. Deze website maakt gebruik van permanente cookies en sessie cookies. Permanente cookies: Hiermee kan de website speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Bijvoorbeeld om jouw toestemming tot het plaatsen van cookies te onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je tijd bespaart en gemakkelijker door de webwinkel navigeert. Permanente cookies kun je verwijderen via de instellingen van je browser. Sessie cookies: Met behulp van een sessie cookie kunnen we zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen de webwinkel daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw browser afsluit. Met welk specifiek doel plaatst deze website cookies? Deze website plaatst cookies om de volgende redenen: Winkelwagen (functionele cookie): Onthouden welke producten in je winkelmandje liggen. Zonder deze cookie kun je geen producten bestellen of in je winkelmandje plaatsen. Cookiekeuze (functionele cookie): Onthouden of je ons toestemming hebt gegeven tot het plaatsen van cookies. Google Analytics (tracking cookie): Meten hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden en hier met rapportages inzicht in proberen te verkrijgen. Google AdWords (tracking cookie): Meten we hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden. Deze kennis gebruiken we om onze AdWords campagnes te verbeteren. Facebook (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Facebook pagina te 'liken'. Deze button werkt door middel van code die van Facebook zelf afkomstig is. AddThis (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze content te delen via Facebook, Pinterest en diverse andere social media websites. Cookies afkomstig van tawk.to worden gebruikt om met u te kunnen communiceren door middel van de chatfunctie. Zonder deze cookies is het communiceren via de chatfunctie niet mogelijk. Als derde partij kan tawk.to cookies gebruiken voor andere doeleinden. Hiervoor verwijzen wij u naar het privacybeleid van tawk.to. Hoe kan ik cookies beheren of verwijderen? Meestal kunnen cookies worden beheerd, bewerkt en verwijderd via je browser. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.