10 Tips voor een ontspannen vliegreis/autoreis met jonge kinderen

Het is bijna zo ver,je gaat met je gezin op reis naar een fijne bestemming in NL of buiten NL.  Ondanks dat je er heel veel zin in hebt, zie je er tegelijkertijd ook een beetje tegen op. Want reizen met jonge kind(eren) is niet je favoriete bezigheid.  In dit Blog vind je daarom 10 handige tips voor een zo ontspannen mogelijke reis met jonge kinderen. Want ze zeggen niet voor niets, een goed begin is het halve werk ;-)

 1. Bereid ze voor
  De eerste stap en misschien wel de belangrijkste, bereid je kinderen voor op de vlieg- of autoreis. Op het internet en in de bibliotheek is genoeg te vinden over dit thema. Lees een boekje voor over reizen of bekijk een filmpje. Leg in jip & janneke taal uit hoe lang de reis ongeveer duurt 
 2. Snacks & drinken
  Zorg dat je voldoende eten en drinken meeneemt. Maak dit van te voren klaar en verdeel dit in handige bakjes. Zorg dat je hier tijdens de reis geen werk meer aan hebt. Dus snijd de appel thuis in partjes en de druiven door de helft. Natuurlijk kun je ook nog iets lekkers mee nemen om te snoepen. Drinken meenemen in het vliegtuig is lastig door de veiligheidsregels. Wat je wel kunt doen is een handige drinkfles meenemen in je handbagage en een flesje drinken kopen in het vliegtuig. Door het drinken in de drinkfles te gieten voorkom je  dat de bekertjes omvallen. Bekijk onze snackboxen
     
  Heb je een baby mee in de auto of in het vliegtuig. Gebruik dan een handige thermosfles om de voeding mee aan te maken  en vergeet niet om ook een flesje koud water mee te nemen of in het vliegtuig te kopen. Zo kun je de babyvoeding eenvoudig klaarmaken. Heb je een hoeveelheid gekookt water nodig die meer is dan de toegestane 100 Ml? Zorg er dan voor dat je de babyfles aanmaakt alvorens je in het vliegtuig stapt. Aangemaakte babyvoeding mag namelijk wel het vliegtuig in.  Bekijk onze thermosflessen
 3. Knuffel & Speen
  Het is best spannend voor je kind om te reizen. Misschien is het de eerste keer in een vliegtuig of voor het eerst een lange rit met de auto. Zorg ervoor dat je iets mee neemt wat vertrouwd is en troost biedt. Neem de lievelingsknuffel van je peuter mee en de speen voor de allerkleinste. Tijdens het opstijgen kunnen kleine kinderen last krijgen van hun oren. Een speentje of wat water drinken tijdens het opstijgen kan hierbij helpen.
 4. Praktisch
  Had ik deze tip maar eerder toegepast. Want ik weet nog goed dat onze eerste vliegreis met baby niet helemaal gesmeerd liep. Net voordat we instapten kwamen we er achter dat onze baby zijn speentje kwijt was. Oeps.. en de reservespeen zat in de koffer. Uiteindelijk zijn we de vliegreis doorgekomen, maar echt prettig was het niet.Denk dus aan praktische producten als: speenkoord, speendoosje en een reservespeen in je handbagage ;-) Bekijk onze favorites voor onderweg

  Voor de snacks is het handige om kleine trommeltjes mee te nemen. Dit past gemakkelijk in je handtas en zorgt ervoor dat het eten lekker blijft.  

                                                                        
 5. Luisterboek of tablet
  Zorg voor vermaak. Neem wat luisterboeken mee uit de bibliotheek of zet wat leuke kinderfilms op de tablet.  Voor je het weet ben je weer een uurtje verder.
 6. Speelgoed
  Neem wat klein speelgoed mee voor onderweg. Tekenboek, kleurpotloden of een kleine puzzel. Houd rekening met de kleine ruimte.  Bekijk speelgoed
   
 7. Cadeautjes 
  Zeker bij lange autoreizen kan het handig zijn om een cadeautjesmand te maken. Zorg voor kleine cadeautjes. Spreek van te voren goed af met je kind wanneer ze een cadeautje krijgen. Kies kleine cadeautjes waar ze meteen mee kunnen spelen of cadeaus die ze kunnen gebruiken op vakantie.
  voorbeelden: nieuwe stiften, opblaasbare dino of flamingo, kleine puzzel, spelletje zwemband etc.
 8. Checklist
  Zorg dat je  voor vertrek een checklist gebruikt bij het inpakken van de koffers. Zo is de kans dat je iets vergeet een stuk kleiner. Ook een kleine checklist voor vertrek kan geen kwaad: paspoorten, tickets etc.
 9. Spelletjes
  Doe samen een spelletje. Dit kan heel eenvoudig op papier, bv. een boter,kaas en eieren spel of galgje. Maar ook een klein bordspelletje kan makkelijk mee.
  Bekijk ons speelgoed.
 10. Rust
  Misschien denk je na het lezen van deze tips dat je continu bezig moet zijn met spelletjes, filmpjes, speelgoed en eten, maar de laatst tip is toch echt rust! Zorg tijdens het reizen voor pauzes als je met de auto gaat, even de benen strekken of even slapen om weer op te laden. Tijdens vluchten  is het handig om zoveel mogelijk het eigen ritme aan te houden. Vlieg je in de nacht, probeer dan om je kindje niet te overprikkelen maar gewoon lekker te laten rusten. Lukt dit niet? Neem je kind dan bij je op schoot met knuffel/speen en lees een boekje voor of kijk samen naar buiten.

  Een heerlijke vakantie toegewenst en natuurlijk een plezierige reis ;-)
© 2013 - 2022 De kleine geluksvogel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel